עסקים רבים העוסקים בתחום המזון נדרשים להציג רישיון יצרן בטרם יוכלו להתחיל בעבודתם.מדובר בתהליך ארוך ומורכב, וחשוב לדעת מראש שמדובר בהרבה יותר עסקים ממה שאתם עלולים לחשוב.למעשה, כל עסק העוסק בעבודה ועיבוד של מזון או באחסון מזון לתקופות ארוכות זקוק לרישיון יצרן.
על עסקים אלה נמנים, קונדטוריות,פצריות, מאפיות, מפעלי מזון, מפעלי יצור מוצרי קוסמטיקה, ויצור תרופות ועוד.
תהליך קבלת רישיון היצרן מתחלק לשני חלקים. הראשון הוא קבלת אישור ממשרד הבריאות, המתיר לעסק לעסוק בייצור בעיבוד של מזון מחומרי גלם. כדי לעבור את השלב הזה בהצלחה על המבקש, להיות בקיא בכל התקנות והחוקים התברואתיים, הוא צריך לדעת היטב את כל מרכיבי תהליך הייצור. כמו תפוקה וכ"א, על מבקש הרישיון להיעזר בטכנולוג מזון שיסיע לו בהתאמת המבנה לדרישות המחוקק ולצרכי הייצור והאחסון. השלב השני הוא שלב קבלת רישיון עסק להפעלת עסק בתחום המזון מהראשות המקומית. בשלב הזה על מבקש הרישיון להציג תכניות של המבנה, תרשים של מבנה העסק, תשתיות, אמצעי ייצור ואחסון, אמצעי גישה למקום וכמובן מידה בכל התקנים המחויבים בחוק בהתאם לאופי הפעילות במקום. חשוב לדעת ששני הרישיונות הכרחיים לפעילות והם תלויים אחד בשני .
אכן, מדובר בתהליך ארוך ומורכב שעלול לקחת הרבה מאוד זמן, וטומן בחובו הוצאות רבות ולא תמיד צפויות בהיקפן. במקרים מסוימים סטייה קלה מהתקן או אי עמידה בסעיף שולי, יכולה למנוע מכם את קבלת הרישיון.
חברת קופל יעוץ מוניציפאלי לעסקים בקיאה מאוד בכל החוקים והתקנות ברשויות השונות ופתחה כלים יעילים להתמודדות מולם וקיצור התהליכים. בנוסף, אנחנו ב קופל ייעוץ מוניציפאלי מנוסים בעבודה עם עסקים, אנו מודעים ליכולות ומגבלות של בעלי העסקים ופועלים יחד איתם והשגת כל סוגי הרישיונות הדרושים לכל מבנה ועסק. חשוב לדעת, רק בעל עסק אשר יעמוד בכל הדרישות הקפדניות יזכה באותו רישיון יצרן ניכסף ויוכל להתחיל לעבוד. תהליך ייעוץ וליווי מקצועי עשוי לחסוך לך כסף וזמן רב. התקשר עוד היום ל קופל ייעוץ מוניציפאלי לעסקים וקבע איתנו פגישת היכרות ללא כל התחייבות .
בהצלחה
קופל-החברה מתמחה בהוצאת רישיון עסק ורישיון יצרן.